20glasuvay

mobileheaderep2019

Интервюта

Народният представител Джевджет Чакъров:Определено има огромен хаос в системата на здравеопазването

Отлагането на системата за разделяне на пакетите на основен и допълнителен заради решението на Конституционния съд ще наложи прекрояване на бюджета на Националната здравна каса, заяви Джевджет Чакъров, народен представител и   член на парламентарната здравна комисия:

Финансирането е организирано по този начин. Бюджетът на НЗОК е заложен и въобще политиките са заложени по този начин. Сега трябва да се направи спешна реорганизация, наредбата ще си остане старата, но бюджетът е разпределен на съвсем други принципи. Какъв е ресурсът, който ще отделим, нали идеята беше да се подобрят определени политики? Освен купуването на едни апаратури, които са много скъпи, не че няма нужда от апаратури, но за основни дейности няма пари. Нито пациентите са доволни, нито лекарите, заяви д-р Чакъров.

Определено има огромен хаос, сериозен хаос в системата на здравеопазването и кризисна ситуация, от която трябва да излезем. Естествено отговорността е на управляващото мнозинство и конкретно на министъра на здравеопазването, в случая на министър Москов. За целта ние сме готови, от ДПС, наистина да бъдем конструктивни и градивни с нашите виждания, визия и позиции, но естествено това трябва да става в диалогична среда, каза Джевджет Чакъров.

 

(БНР, 10.03.2016 г.)

Печат Е-мейл

footerimage

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност