Интервюта

Върнаха в партията четиримата изключени от ДПС-Шумен

Централното оперативно бюро на Движението за права и свободи отмени решението на Общинския съвет на ДПС-Шумен за временното изключване на Гюнай Тефик, Седат Кадир, Дин Онбаши и Емине Осман. Това заяви днес за ШУМ.БГ съпредседателят на ДПС Четин Казак.

“Имаме решение на ЦОБ до Националната партийна конференция на партията да не се прилага чл. 6 от Устава, т.е. да не се прилагат санкции спрямо членове на Движението", уточни Казак.

Припомняме, че на заседание на Общинския съвет на партията преди седмица за Седат Кадир, Гюнай Тефик, Дин Онбаши и Емине Осман бе взето решение да бъдат временно изключени от партията. При вземането на решението, което е било с тайно гласуване 24 са били "за" и 6 "против". Четиримата потърпевши обявиха решението като противоуставно и подадоха жалби на областно и централно ниво.

„Решението за изключването на 4-мата е взето на 1 март, а към днешна дата – 9 март - научавам, че има препоръка от Централното оперативно бюро. Не съм я получил все още писмено, но оттук нататък, освен да спазвам Устава друг вариант нямам“, каза председателят на общинската организация на ДПС Азис Садула.

Той уточни, че единственото, което могат да направят е изключените да подадат жалба до контролната общинска комисия на партията, която трябва да се произнесе по нея в едномесечен срок. При случай, че не са съгласни с решението, тогава могат да подадат отново в 14-дневен срок жалба до областната контролна комисия, която също в едномесечен срок ще се произнесе. Централната контролна комисия е последната инстанция за подаване на жалба, където решението се произнася в тримесечен срок и е окончателно.

(ШУМ.БГ,09.03.2016 г.)

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност