Интервюта

Народният представител Ерджан Ебатин:Доган трябва отново да оглави ДПС

 

Ахмед Доган трябва отново да оглави ДПС, смята варненският депутат и областен председател на партията в региона Ерджан Себайтин. В интервю за Дарик той призна за оказван му натиск от страна на турското консулство в Бургас в деня преди да бъде свален Лютви Местан. Новоучредената партия ДОСТ е обречена на неуспех, въпреки че ще отнеме гласове от ДПС, каза още народният представител.

Г-н Доган винаги е бил естественият лидер на тази организация. Няма структура, която да не споделя това мнение. Нашите членове и симпатизанти открай време не възприемат друг лидер. Дали г-н Доган ще бъде председател, или няма да бъде – той ще бъде лидерът в нашите сърца. Засега индикациите са, че г-н Доган няма решение да се върне в политиката“, коментира Себайтин.

Според него в партията няма да има драми около избора на нов председател и делегатите на партийната конференция на 24 април ще го изберат единодушно. Варненската организация може да не номинира никого, каза нейният председател.

„Този казус не е обсъждан на нивото на нито една от областните структури. Издигането на Четин Казак е знак на местната организацията в Габрово към собствения  й народен представител“, коментира единствената досега номинация Себайтин.

ДОСТ ще отнеме част от гласовете на ДПС, но каузата на новоучредената партия е обречена на неуспех, смята депутатът. Той прогнозира отлив на електорат сред българските изселници в Турция, тъй като в южната ни съседка на ДПС се създавало образ на проруска партия.

„На предстоящи избори е нормално да има електорални загуби. В ДОСТ при всички случаи ще бъдат вложени сериозни финансови средства. Но не очаквам сериозни загуби и съм убеден, че няма да прескочат прага от 4 % за влизане в парламента. Това ще остане поредният опит за разцепване на ДПС. По-сериозен е сигналът защото това случва - защото външен елит иска да подчини и да постави на дистанционен режим на управление една партия. Това се случваше през последните години, след като г-н Местна стана председател“, заяви Себайтин. По думите му членове на варненската организация на ДПС няма да се присъединят към ДОСТ, тъй като познавали добре хората в новата формация и имали лични впечатления.

Ерджан Себайтин призна за оказван му натиск от страна на турското консулство в Бургас в деня преди да бъде свален Лютви Местан. Той обаче не идвал от страна на отзования по искане на нашата страна дипломат Угур Емироглу

„Натискът се изразяваше в деликатно намекване да внимаваме как изразяваме нашата позиция на следващия ден“, завърши Себайтин.

За звуковия файл ТУК

(http://dariknews.bg, 09.03.2016 г.)

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност