20glasuvay

Европарламент

Евродепутатът Илхан Кючюк бе домакин на стратегическа конференция в ЕП с участието на Ирина Бокова

Евродепутатът Илхан Кючюк бе домакин на стратегическа конференция в Европейския парламент посветена на борбата с радикализма и насилствения екстремизъм посредством образование. Специален гост на събитието бе генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, която изнесе реч за ролята на организацията в борбата с този глобален феномен. Участие  в събитието взеха още Павел Теличка, вицепрезидент на Европейския парламент, както и евродепутати, дипломати, служители на европейските институциите и представители на гражданското общество.

"За съжаление в наши дни младите хора са особено уязвими към радикализация. Радикализираните младежи обикновено се обръщат към агресивни екстремистки групи, за да намерят признание, идентичност и смисъл на своя живот. Ето защо, силно приветствам работата на ЮНЕСКО, под ръководството на г-жа Бокова, да се бори с този феномен посредством образованието.“, заяви Илхан Кючюк в своето приветствено слово. Той завърши своето изказване с думите на Нелсън Мандела, че образованието е най-мощното оръжие, което може да промени света и призова да направим нашите общества по-спокойни за бъдещите поколения.

В своята реч генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова изложи тезата, че никой не е роден насилствен екстремист:

„Екстремистите се създават и поддържат. Младите хора се учат да мразят - ние трябва да ги научим на мир. Насилственият екстремизъм насажда страх и разделение - ние трябва да му отговорим с образование, с умения и възможности за гражданско участие и междукултурен диалог.

Вярвам, че всички ние можем да съберем смелост от определението за мир чрез диалог и сътрудничество, което е и туптящото сърце на европейския проект. Това никога не е било толкова важно за континента и за света.“

Сред гостите на събитието бяха и членове и симпатизанти на ДПС от Академичното дружество в София, които са на двудневна визита в Европейския парламент по покана на Илхан Кючюк. По време на посещението те имаха възможност да се запознаят отблизо с работата на институцията и да присъстват на събитие с президента на Европейския парламент Антонио Таяни посветено на шейсетгодишнината години от подписването на Римските договори.

20170321 EP UNESCO event 5

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност