Европарламент

Евродепутатът Илхан Кючюк: Тероризмът се явява най-голямата глобална заплаха на 21 век

Благодаря г-жо Председател,

Уважаеми г-н Kомисар,

Уважаеми колеги,

Безспорно тероризмът се явява най-голямата глобална заплаха на 21 век. Пред варварските терористични атаки попадат невинни жертви по цял свят без значение на тяхната етническа и религиозна принадлежност. Европейският съюз не прави изключение, а проблема с така наречените „чуждестранни бойци“ и евентуалното им връщане в ЕС е съвсем реален. Ето защо, ние се нуждаем от всеобхватен подход и дългосрочен ангажимент, за да гарантираме сигурността и мира на нашите демократични и свободни общества.

В тази връзка, напълно подкрепям предложението за директива относно борбата с тероризма. Тя има добавена стойност за ЕС, тъй като с нея се създава хармонизирана основа за наказателното право. Държавите членки следва да продължат да полагат усилия за предотвратяване на тероризма чрез координиране на своите стратегии и обмен на информацията. Необходимо е да прилагат добри практики както на равнището на Съюза, така и на национално равнище, но и да актуализират националните си политики за превенция в съответствие със стратегията на Съюза за борба с радикализацията и набирането на терористи.

Благодаря!

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност