Европарламент

Неджми Али: Управлението на Системата за идентификация на земеделските парцели в ЕС е коректно, но може още да се подобри

За опростяване на административната тежест, с целоблекчаване на бизнеса и европейските граждани, за пореден път призова евродепутатът от Алиансана либералите и демократите в Европа (АЛДЕ) Неджми Али по време на заседание на Комисиятапо бюджетен контрол. В Европарламента в Брюксел беше дискутиран доклад на Европейскатасметна палата за Системата за идентификация наземеделските парцели.

В качеството си на докладчик от името на АЛДЕ Неджми Али акцентира върху констатираното от Сметната палата увеличаване наадминистративната тежест, вследствие на някои промени, извършени през 2015 г. Той адмирира препоръките в подготвения работен документ на Комисията по бюджетен контрол в посока за намаляване на административните процедури.

„Системата за идентификация на земеделскитепарцели е изключително важна за правилното използване на земеделската земя. Като се има предвид, че в рамките на Общата селскостопанскаполитика (ОСП) се разпределят субсидии за повече от 45 млрд. евро годишно, трябва да сме напълно убедени , че са налице всички предпоставки за функционирането на една система, на която можеда се има доверие и в същото време е достатъчно опростена”, посочи българският евродепутат.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност