20glasuvay

Европарламент

Илхан Кючюк: Китай е важен стратегически партньор на ЕС, но страната трябва да спазва и защитава правата и свободите на своите граждани

Уважаеми колеги,

 

Случаите с тибетската будистка академия в Ларунг Гар и проф. Илхам Тохти, който беше номиниран за наградата "Сахаров", ни показват за пореден път, че Китай продължава системно да нарушава широк спектър от основните права на човека, включително свободата на изразяване, свободата на религия и правата на малцинствата.

Китай е важен стратегически партньор на ЕС, но страната трябва да спазва и защитава правата и свободите на своите граждани и в частност - да спре преследването и маргинализирането на тибетските и уйгурски народи, както и на всички етнически малцинства.

Призовавам ЕС да постави защитата на свободата на религията и езика в случаите с тибетската            будитска академия в Ларунг Гар и проф. Илхам Тохти като стратегическа част от следващия                  диалог между ЕС и Китай по отношение на правата на човека.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност