Европарламент

Илхан Кючюк: Правото на петиция е от огромно значение за конструктивния диалог между европейските гражданите и институциите на ЕС


Уважаеми колеги,

Правото на петиция е ценен инструмент, който позволява на всеки европейски гражданин да участва активно в демократичния живот на ЕС. Правото на петиция дава възможност на всеки европейски гражданин да привлича вниманието на евродепутатите, институциите на ЕС и държавите-членки по въпроси, които го вълнуват лично. Именно затова правото на петиция е от огромно значение за конструктивния диалог между европейските гражданите и институциите на ЕС.

В този контекст бих искал да поздравя моите колеги, работещи в Комисия по петиции и по-специално нейния председател Сесилия Викстром за неуморните им усилия за запазване на демокрацията в ЕС, за ангажирането на европейските граждани, за гарантирането на основните права и за подобряването на благосъстоянието на нашите общества.

Аз лично инициирах петиция по въпроса за "пълната забрана върху използването на езици, различни от български в предизборни кампании", която вече е подкрепена от над 20 000 души. Направих това като гражданин на ЕС, защото бих искал да живея в един истински демократичен ЕС, в който всички държави-членки защитават правата на човека, включително правата на малцинствата.

 

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност