20glasuvay

Европарламент

Неджми Али: Променливите цени на пазарите удрят селскостопанските производители, необходими са сериозни мерки

Засилване приноса на Програмите за развитие на земеделските райони по отношение на застраховането, взаимните фондове и схемите за стабилизиране на доходите на земеделските производители. Подобряване взаимодействието между Общата селскостопанска политика и другите политики на ЕС по отношение на енергетиката, водоснабдяването, използването на земята, биоразнообразието и екосистемите, както и развитието на отдалечените и планинските райони.

Тези мерки посочи евродепутатът от Алианса на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ) Неджми Али за преодоляване на негативните последствия от силно променливите цени на селскостопанските пазари, които имат отрицателно въздействие върху продоволствената сигурност на потребителите, доходите на земеделските производители и благополучието на цели държави. Според българския евродепутат, е необходимо също така и създаване на система за защита на доходите на селскостопанските производители чрез използването на „инструменти за управление на риска”. „Трябва да се подобри наблюдението на значителната нестабилност на цените на продуктите чрез усъвършенстване на Европейския механизъм за наблюдение цените на храните и използване на информацията за адекватно и своевременно реагиране”, посочи също Неджми Али.

Изложението бе направено по време на пленарна сесия в Страсбург в дискусия за Средствата на Общата селскостопанска политика (ОСП) за намаляване на силно променливите цени на пазарите на селскостопански продукти в Европейския съюз, в качеството му на докладчик от името на АЛДЕ по становище от Комисията по бюджети до Комисията по земеделие на Европарламента.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност