20glasuvay

Европарламент

Илхан Кючюк:Силна и последователнаобща външна политика и политика на сигурносте постижима само акодържавите-членки започнат да говорят с един глас и действат заедно на глобалната сцена

Днес Европейският съюз е изправен пред безпрецедентни вътрешни и външни предизвикателства, включително конфликти, разпадащи се държави, тероризъм, хибридни заплахи, кибер и енергийната несигурност. За съжаление, всички тези предизвикателства, имат непосредствени и сериозни последици за сигурността и благосъстоянието на гражданите на ЕС.

Именно затова, голяма част от европейските граждани виждат ефективната обща външна политика и политика за сигурност като приоритетна област на действие за Европейския съюз, където широкото сътрудничество може да донесе най-голямадобавената стойност.
Ето защо, призовавам институции на ЕС и държавите-членки да обединят усилия и в обща координация да развият една силна и последователна Общата външна политика и политика на сигурност (ОВППС). Важно е да се отбележим, че една силна и последователна ОВППС е постижима само ако демократичните реформи се изпълняват, държавите-членки започнат да говорят с един глас и действат заедно на глобалната сцена.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност