20glasuvay

Европарламент

Неджми Али: Приоритет за Европейската комисия е прилагането на най-добри практики в управлението

От изключителна важност е прилагането на най-добрите практики в процеса на управление на Европейската комисия. В настоящия момент обаче се наблюдава несъответствие между най-добрите стандарти на управление и реалната практика в Комисията, която от своя страна приема препоръките по този повод и декларира готовност да продължи работата по реализация на предложенията.

Така евродепутатът Неджми Али в качеството си на докладчик от АЛДЕ взе отношение по темата „Управлението в Европейската комисия - добри практики?”, която бе на дневен ред в Комисията по бюджетен контрол на Европеския парламент след доклада от страна на Европейската сметна палата, засягащ въпросите на управлението в Европейската комисия.

Неджми Али насочи вниманието върху отговорностите на ЕК в разработването на средносрочни стратегии, подготвката на законодателни предложения, създаването на правила и регламенти, изготвянето на бюджета на Европейския съюз, както и осъществяването на контрол върху прилагането на Договорите и законодателството. „Тези правомощия и функции са ключови за постигане на крайните резултати при разходването на милиарди евро в рамките на Съюза. Докладът на Европейската сметна палата (ЕСП) представя разнородна картина. В общи линии правилата и структурите, заложени преди години от Комисията, до голяма степен отразяват най-добрите практики от това време. Междувременно са били предприети някои действия с цел да се отрази развитието на тези практики. Препоръките за евентуално включване в годишния доклад за освобождаване от отговорност са напълно коректни, и ако се прилагат по подходящ и навременен начин, те биха могли да доведат до оптимизиране на управлението на Комисията и като следствие да се подобри резултатът от работата й при използване на наличните ресурси”, посочи Неджми Али.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност