20glasuvay

Европарламент

Евродепутатът Илхан Кючюк:трябва да се противопоставим на радикализaцията чрез насърчаване на толерантността

По повод Международния ден за правата на човека евродепутатът на ДПС и Вицепрезидент на АЛДЕ Илхан Кючюк събра либерали от цял свят на форум в Брюксел. Събитието на тема „Свободата на вяра в ерата на радикализация“ бе организирано с подкрепата на Либералния интернационал и фондация „Фридрих Науман“ и в него участие взеха представители от Европа, Азия, Северна Америка и Африка. 

„Ние либералите трябва да се противопоставим на радикализaцията чрез насърчаване на толерантността, информираността, човешките права и социалното включване. Необходимо е да изграждаме мостове между религиозните общностите, за да премахнем усещането за различие и отчуждение сред мигрантите и малцинствата. Необходимо е да насърчаваме образованието и заетостта, за да се спре разпространението на радикализация.“, заяви Кючюк в своята реч.

В първата част от събитието участниците посетиха станалия известен през последните месеци, с високите си нива на радикализация, квартал Моленбек. На дискусия с кметицата на общината Франсоа Шепманс бяха обсъдени факторите и причините, които подтикват млади хора да изпаднат в агресивната радикализация. Тя направи обстоен анализ на случващото се от 90-та година насам и запозна участниците с мерките и политиките, които общината прилага за превенция и интеграция след атентатите.

По време на втората част, която се проведе в Европейския парламент, специална награда от Либералния интернационал за принос към демокрацията и свободата на изразяване получи съпругата на саудитския блогър Раиф Бадауи. Участници във форума бяха единодушни, че се нуждаем от нов импулс на международната сцена и различен отговор на насилието и погазването на човешките права. Нееднократно се подчерта ролята на регионалните участници, отвъд рамката на традиционната помощ на атлантическите партньори, като ключов инструмент за справяне с насилието и радикализацията.

20161206 LI HR meeting 28

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност