20glasuvay

Европарламент

Среща на евродепутата Неджми Али и Комисаря по регионална политика Корина Крецу

На 29 ноември 2016 евродепутатът от ДПС Неджми Али в качеството си на Координатор от Групата на АЛДЕ в Комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент домакинства среща с Комисаря по регионална политика Корина Крецу.

Повод за срещата бе предстоящото изслушване в парламентарната Комисия по бюджетен контрол на комисар Крецу относно освобождаването от отговорност на Европейската Комисия за 2015 г., а именно по раздела за регионална политика.

В рамките на процедурата по освобождаване от отговорност, съответните комисари отговарят на писмени въпроси на Комисията по бюджетен контрол в се явяват в тази комисия за участие в дискусия.Тази процедура в годините се превърна в много важен инструмент, с който се оценява как са изразходвани обществените средства и как са изпълнявани проектите на ЕС.

Неджми Али и комисар Крецу разискваха въпросите за изразходваните средства и изпълнените проекти в рамките на икономическата, социална и териториална кохезия за 2015 г. Бяха обсъдени предприетите мерки за намаляване на процента грешки, визирани в доклада на Европейската сметна палата за бюджета на ЕС 2015.

По време на срещата комисар Крецу обърна специално внимание на въпросите засягащи България и новите договори в рамките на Кохезионната политика, сключени между Европейския фонд за инвестиции и финансови посредници в страната, с цел да се подпомогнат малките и средни предприятия. Бе обсъдена възможността за съвместна инициатива за бъдещото развитие на Кохезионната политика на ЕС, която да бъде реализирана в Южна България.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност