20glasuvay

Европарламент

Интер-институционална среща относно въпроси касаещи Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ

На 30 ноември 2016 се проведе Интер-институционална среща относно въпроси касаещи Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ.На срещата присъстваха представители на ОЛАФ, Надзорния комитет на Европейската служба за борба с измамите, Европейската комисия и представители на Словашкото председателство на Съвета на ЕС.

Евродепутатът Неджми Али присъства на срещата в качеството си на Координатор от името на АЛДЕ в Комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент.

ОЛАФ разследва измами, свързани с бюджета на ЕС, корупция и сериозни злоупотреби в европейските институции и разработва приоритетни политики за разследване за борба с измамите за Европейската комисия.

По време на срещата ОЛАФ представи своите приоритетни политики за разследване (ППР) за 2016 г., като въпросът за техния принос и отчет бе разискван от присъстващите представители на изброените институции. Бяха прегледани резултатите на ППР през 2014 и 2015 година, като бе направен сравнителен анализ и отчетен приноса на тези политики. Координаторите на Комисията по бюджетен контрол поискаха повече информация от ОЛАФ, както и от Надзорния комитет на службата относно реализацията на приоритетните политики за разследване. Депутатите препоръчаха по-редовен обмен на информация и регулярен отчет относно дейността на ОЛАФ във връзка с предстоящата процедура за освобождаване от отговорност на Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ пред Комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент.

 Photo 1

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност