20glasuvay

mobileheaderep2019

Европарламент

Неджми Али:Реформиране на системата за ДДС ще улесни бизнеса в Европа

 

Нужна е по-висока степен на доверие между бизнеса и данъчните администрации на страните - членки

Единно ДДС пространство в рамките на Европейския съюз ще допринесе за по-качествено интегриран и по-справедлив единен пазар, което от своя страна ще гарантира увеличаване на заетостта, растежа, инвестициите и конкурентоспособността. Тази теза защити по време на пленарна сесия в Страсбург евродепутатът от Алианса на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ) Неджми Али в качеството си на докладчик за становище от името на Комисията по бюджетен контрол на ЕП. По думите му настоящата система за Данък добавена стойност е фрагментирана, сложна за развиващия се трансграничен бизнес и дава възможност за измами. Българският представител в Европарламента предложи и реформиране на системата.

 „Необходимо е опростяване с цел по-удобно ползване от бизнеса, както и справяне с нарастващия риск за измама. Единното ДДС пространство може да бъде реализирано и без уеднаквяване на ставките в различните държави-членки. Увеличаване на ефикасността, особено по отношение на възможностите на цифровите технологии и намаляването на разходите за събиране на дължимите приходи. Нужна е по-висока степен на доверие както между бизнеса и данъчните администрации, така и между данъчните администрации на отделните страни-членки на ЕС. От друга страна трябва да се подобри качеството на отговорите на заявките за информация и на надеждността на Системата за обмен на информация за ДДС. Реформирането на системата трябва да е насочено и към подобряване от страна на Европейската комисия и страните-членки на сътрудничеството с държавите извън ЕС и осигуряване събирането на ДДС. ”, посочи Неджми Али. Той бе категоричен, че по-ефективно противодействие на измамите, премахване на административните бариери и намаляване на регулаторните цени ще опрости функционирането на бизнеса в Европа.

 

Печат Е-мейл

footerimage

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност