20glasuvay

mobileheaderep2019

Европарламент

Неджми Али: Синхронизиране на турското законодателство с европейското е перспективно, замразяване на преговорите е контра-продуктивно!

Синхронизиране на турското законодателство с европейското е начинът да се продължи работата с една демократична и стабилна държава като Турция. Това би било възможно ако по време на преговорния процес за присъединяване, бяха  отворени Глави 23 - “Съдебна реформа и основни права“  и 24 - “Правосъдие, свобода и сигурност“  използвайки административния капацитет на европейските институции, обяви по време на Пленарна сесия в Страсбург евродепутатът от Алианса на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ)  Неджми Али. Той предупреди, че прекратяване на преговорния процес за присъединяване на Турция към ЕС ще способства за отслабването на гражданското общество и на проевропейската част от турския народ.

„Интеграцията на Турция в Европейските структури започна преди много години, но за съжаление все още не виждаме убедителни резултати. Турция е не само страна кандидат за членство, тя е и геостратегически партньор на ЕС и следва да подкрепяме всяко положително развитие в областта на взаимно изгодното сътрудничество. Заедно сме изправени пред редица предизвикателства, които могат да бъдат преодолени само в тясно партньорство”, убеден е Неджми Али. В мотивите си той изтъкна, че Турция има стабилна функционираща пазарна икономика и е петият по големина търговски партньор на ЕС, като има и значителен, неизползван потенциал за по-нататъшно развитие в тази област.

„Неотдавнашният опит за военен преврат предизвика сътресения в обществото, които биха могли да бъдат преодолени не на последно място с помощта на искрена европейска подкрепа за турските демократични институции, включително правителството, опозиционните партии и организациите на гражданското общество. В тази връзка едно временно спиране на преговорния процес, би било контра-продуктивно. Рязкото прекъсване на този процес би ограничило възможностите за оказване на подкрепа за гражданското общество и за влияние върху ускоряване на необходимите реформи”, посочи българският евродепутат. 

   

 

 

Печат Е-мейл

footerimage

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност