20glasuvay

Европарламент

Илхан Кючюк в Европейския парламент: Ситуацията в лагера край Кале е равносилна на хуманитарна катастрофа

Уважаеми г-н Председател,

Уважаема г-н Комисар,

Уважаеми Колеги,

Условията за живот в лагера край Кале са неприемливи и нечовешки. Ситуацията е равносилна на хуманитарна катастрофа. Мигрантите и бежанците нямат достъп до основни нужди (течаща вода и храна) и са изложени на риск от различни заболявания. Липсват всякакви закони. Неслучайно лагерът край града е известен като „Джунглата”.

В тази връзка, смятам, че решението на френските власти да  премахнат лагера до края на годината представлява краткосрочно решение, защото обитателите му биха се преместили на друго място в рамките на Европейския съюз. В последните години редица такива временни лагери се създадоха на територията на Европа и тяхното съществуване е ясен знак, че не можем да намерим устойчиво решение на миграционните вълни.

Също така, призовавам властите във Великобритания да съдействат в пълна степен и да изпълнят поетите ангажименти, за да ускорят прехвърлянето на децата-бежанци от мигрантския лагер. Затварянето на лагера в Кале може да доведе до несигурност за оцеляването на живеещите там стотици деца и Европейският съюз не трябва да позволява това да се случи.

Благодаря!

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност