20glasuvay

Европарламент

Активисти на ДПС от област Пловдив посетиха Европейския парламент по покана на Неджми Али

 

Европейският съюз след Брекзит? Колко средства от европейските фондове ще получи България в новия програмен период до 2020-та година? Кои са новите предизвикателства пред либерализма?Това са само част от въпросите, с които активисти на ДПС от област Пловдив влязоха в Европейския парламент.

По време на срещата в ЕП евродепутата от Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) Неджми Али обясни начина на формиране на бюджета на ЕС, като разясни разликата между държавите членки нетни вносители и нетни бенефициенти, за да могат да придобият представа за ползата от членството в ЕС. Като член на Бюджетната комисия той ги запозна с основните приоритети на бюджета на ЕС за 2017г., който се гласуваше в Комисията в деня на семинара. Евродепутатът запозна гостите с външнополитическите аспекти от неговата дейност като член на Съвместната парламентарна делегация ЕС-Турция (JPCEU-Turkey) и заместващ член на Комисията по външни работи на ЕП. Неджми Али разясни също така отговорностите и функциите си като координатор от АЛДЕ в Комисията по бюджетен контрол.

Гостите посетиха Брюксел по покана на евродепутата от Групата на АЛДЕ Неджми Али.

Групата от област Пловдив разгледаха пленарната зала на Европарламента, посетителския център и забележителностите на Брюксел.

photo

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност