20glasuvay

Европарламент

Илхан Кючюк: Призовавам правителството на Филипините да сложи край на извънсъдебните екзекуции и да спазва международните актове, които страната е ратифицирала

По време на дебата относно ситуацията в Република Филипини, евродепутатът от ДПС/АЛДЕ Илхан Кючюк се обяви против авторитарните практика на новата власт в страната и призова за спазване на международните закони:

Уважаеми г-н Председател,

Уважаеми г-н Комисар,

Уважаеми колеги,

През изминалите години Република Филипини постигна значителен прогрес. Не случайно в края на 2014 г., Европейския съюз предостави на страната статут по Общата схема за преференции (GSP+). На ниво законодателство за правата на човека, доскоро страната беше образец за другите държави в региона като е ратифицирала осем от деветте главни конвенции, но също така и като една от първите държави в Азия, която се обяви срещу смъртното наказание.

За съжаление, след президентските избори, ситуацията във Филипините драстично се промени, а държавната политика придоби авторитарни измерения. Безпрецедентните убийства на 1800 заподозрени наркодилъри без съдебен процес или доказателства за предполагаеми престъпления са недемократичен акт, на който трябва да се противопоставим.

Призовавам правителството на Филипините да сложи край на извънсъдебните екзекуции и да спазва международните актове, които страната е ратифицирала. Необходимо е президента Родриго Дутерте да гарантира справедлива и независима съдебна система и да започне диалог с международните лидери и организации, за да върне страната по пътя на демокрацията.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност