Европарламент

Илхан Кючюк: ЕС трябва да работи за повишаване на капацитета на Тунис по отношение на неговата стабилност, демокрацията, доброто управление и борбата с корупцията

 

Уважаеми г-н Председател,

Уважаеми колеги,

Аз гласувах за доклада, защото Тунис е не само родината на „Арабската пролет“, но е и единствената арабската държава в която демокрацията успешно се консолидира. Днес Тунис е демократична държава, чиято конституция гарантира върховенство на закона и защитава основните права и свободи на гражданите. Основен белег за успешната демократизация на страната е наличието на добре развито и стабилно гражданско общество.

Въпреки постигнатия прогрес, днес страната е изправена пред трудна социално-икономическа ситуация, а нестабилността в региона и опасността от терористични атаки влияят негативно върху туризма и крехката тунизийска икономика.  Ето защо е необходимо, Европейският съюз да работи за повишаване на капацитета на Тунис по отношение на неговата стабилност, демокрацията, доброто управление, борбата с корупцията и икономическото развитие.

Не на последно място, необходимо е да задълбочим нашето сътрудничеството в борбата с тероризма, защото това е общо предизвикателство както за Тунис, така и за Европа. И в същото време, да създадем обща стратегия за съвместни програми за дерадикализация като най-добрата превенция срещу тероризма.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност