20glasuvay

Европарламент

Илхан Кючюк: Необходимо е да потърсим глобалната формула за интеграция на бежанци и имигранти в свободните демократични общества

По време на дебата в Европейския парламент относно предтоящата среща на високо равнище на ООН за справянето с големите потоци от бежанци и мигранти, евродепутатът от ДПС/АЛДЕ Илхан Кючюк заяви:

Огромните миграционни вълни са глобалният феномен на това десетилетие и за тях няма национално решение. Ето защо, считам, че форума на високо равнище, който ще се проведе под егидата на ООН, е от съществено значение. Ние трябва да имаме водеща роля в него като една от най-засегнатите страни, но също така, и най-големият донор на хуманитарна помощ в света. 

За пръв път ще се съберат държавни лидери, неправителствени организации и всички заинтересовани страни в търсенето на отговор на бежанската криза. Европейския съюз трябва да работи за съставянето на силна политическа декларация, която да е основата на глобална и ефективна рамка за сътрудничество, базираща се на споделената отговорност за приемане и помощ на бежанци и имигранти. 

Смятам, че този форум е историческа възможност да се противопоставим на ксенофобията и езика на омразата, под които най-често попадат бежанците и мигрантите и същевременно да потърсим глобалната формула за тяхната интеграция в свободните демократични общества.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност