20glasuvay

Европарламент

Неджми Али: Общият обем на неразплатени суми в Бюджет 2016 на ЕС продължава да намалява

 

Еврдепутатът от Алианса на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ) Неджми Али взе участие в дискусията за изпълнението на бюджета на ЕС към края на месец август. Той се включи в качеството си на член на Комисията по бюджети в Европарламента и докладчик от АЛДЕ по Бюджет 2016 г. В междуинституционалната среща за оценката на разплащанията в рамките на изпълнението на Бюджет 2016 участваха представители на основните институции, ангажирани с управлението и контрола на бюджетните средства - Съвета на ЕС, Европейския парламент и Европейската комисия.

Европейската комисия беше представена от заместник-председателя и комисар по бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева. Тя изнесе детайлна информация за изпълнението на бюджета на ЕС към края на месец август. Това изпълнение беше представено в сравнение със същия период на 2015 г., както и в сравнение с прогнозата за 2016 г. Комисар Георгиева постави специално ударение върху програмите, в които се забелязват значителни отклонения от предишния период или от прогнозата за настоящата година. Беше представена и обобщената прогноза на държавите-членки на ЕС в изпълнение на функция „Икономическо, социално и териториално сближаване“. Анализирано беше и състоянието на натрупаните неразплатени суми за първото полугодие на 2016 г.

Поднесената информация предизвика оживена дискусия в залата, бяха направени редица констатации и зададени уточняващи въпроси към комисар Георгиева, на които тя отговори изчерпателно.

„Като основен извод по изпълнението на Бюджет 2016 може да се каже, че въпреки изоставането в сравнение с 2015 г., то е малко по-добро от предвижданията за настоящата година, общият обем на неразплатените суми продължава да намалява в съответствие с плана и рязко са се свили лихвените плащания”, посочи след дискусията евродепутатът Неджми Али.

 

IMG 0991

 

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност