Европарламент

Евродепутатът Илхан Кючюк: Европейската гранична и брегова охрана ще осигури високо равнище на сигурност и ще съхрани свободното движение на хора в Съюза

Уважаеми г-да Комисари,

Скъпи колеги,

Шенгенското пространство е едно от най-големите постижения на европейската интеграция, но понастоящем е изправено пред огромно предизвикателство, което застрашава неговото съществуване. Настоящата миграционна криза и неспиращите заплахи от тероризъм ни изваждат на преден план необходимостта от преразглеждане и реформиране на сегашните инструменти и механизми за функциониране на Шенген.

В края на месец юни Европейският съвет призова за по-широки усилия в решаването на миграцията по всеобхватен начин, включително чрез укрепването на управлението на границите. В тази връзка, считам че предложението за европейска гранична и брегова охрана отчита необходимостта да се осигури необходимият контрол по външните граници, като осигури високо равнище на сигурност в техните рамки и същевременно се съхрани възможността за свободно движение на хора на територията на Съюза.  

Модернизирането на Frontex и превръщането ѝ в пълноправна европейска гранична и брегова охрана ще ни даде възможност за интегрирано управление на границите и ще укрепи солидарността между държавите членки.

В Заключение, и България и Румъния следва да бъдат част от Европейската гранична и брегова охрана. 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност