Европарламент

Илхан Кючюк: Светът отчаяно се нуждае от глобален междуправителствен инструмент за ефективно управление на миграцията и насилственото разселване

Уважаеми колеги,

Живеем в свят, в който миграцията се превърна в глобален феномен. Следователно светът отчаяно се нуждае от глобален междуправителствен инструмент за ефективно управление на миграцията и насилственото разселване.

Това е най-тежката криза на бежанци от Втората световна война насам и горещо приветствам амбициите на ООН и инициативата за създаване на Глобален пакт за безопасна, регламентирана и законна миграция (GCM). Считам, че това е една не само ефективна, но и балансирана рамка, чрез която международната общност да работи съвместно за управление и контрол на миграцията във всички участващи страни (по произход, транзит и направление).

За съжаление, някои държави-членки на ЕС, включително и моята родина България, с популисти и крайни националисти във властта искат да отхвърлят пакта. Но се радвам, че като цяло ЕС проявява силна воля за подкрепа на Глобалния пакт за безопасна, регламентирана и законна миграция и се ангажира да го направи успешен. Нуждаем се да намерим конструктивния подход.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност