Европарламент

Илхан Кючюк: Не можем да мълчим, когато се нарушават правата на човека

За съжаление, уйгурските и казахските мюсюлмански етнически малцинства в района Синдзян, Китай са подложени на произволно задържане, изтезания, ограничения върху религиозните обичаи и култура. Нищо не може да оправдае произволното задържане и насилственото изчезване на 1 милион човешки същества. Невинни хора, майки, бащи, братя, сестри и приятели са изчезнали. Къде са всички тези хора? Какво се случва в така наречените лагери за "превъзпитание"? Според съобщенията деца се отделят от семействата им.

Не можем да мълчим, когато се нарушават правата на човека в такъв мащабен размер. Призовавам за незабавното освобождаване на всички, които са произволно задържани в концентрационни лагери и за освобождаването на произволно задържаните политически затворници като Илхам Тоти.

Започвайки с тази резолюция, имаме нужда от по-конкретни действия. Нуждаем се от отговори. Нуждаем се от независимо разследване в региона.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност