Европарламент

Евродепутатът Искра Михайлова участва в годишна работна среща на Комисарите на Европейската комисия

По време на Пленарната сесия на ЕП в Страсбург се проведе годишната работна среща на Комисарите на Европейската комисия с Председателите на комисии в ЕП.

Искра Михайлова беше съпредседател заедно  с Вицепрезидента на ЕК Валдис Домбровскис на Секцията "Сближаване и ценности". По време на дискусията между 10 председатели на комисии и шестима комисари бяха обсъдени въпросите на инвестициите в ЕС, МФР, секторните програми – от програмите за сближаване до програмите за здравеопазване и образование. Обсъдено беше и предложението на ЕК за Върховенството на закона като основен принцип, който се отразява и на подкрепата за инвестиции, и на ефективността на европейските политики, и на диалога с гражданите на ЕС в контекста на предстоящите избори. По време на Общото заседание на ЕК и Съвета на председатели на комисии на ЕП Искра Михайлова представи резултатите от дискусията и препоръките на Секцията за работата на ЕК през 2019 г. Заседанията се провеждат ежегодно при закрити врати и обобщават препоръките на ЕП за работата на ЕК. Искра Михайлова председателства Секцията "Сближаване и ценности" за четвърта поредна година.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност