Европарламент

  ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА: ВЪПРОСЪТ ЗА ХРАНАТА И ЗДРАВЕТО НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ГРАЖДАНИ НЕ ТЪРПИ КОМПРОМИСИ

  Въпросът за храната и здравето на европейските граждани не търпи компромиси, заяви евродепутатът Филиз Хюсменова в изказването си в пленарната зала на Европейския парламент. Като потребител и гражданин на страна, засегната от двойния стандарт, настоявам да се гарантира, че всички европейски потребители се ползват в пълна степен от своите права съгласно законодателството на Съюза, продължи тя.

  Поводът за изказването й беше дискусията в Европарламента по Доклад относно разликите в качеството на някои продукти на единния пазар. Евродепутатът и зам.-председател на ДПС Филиз Хюсменова, която работи в Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите, внесе заедно с други колеги поправки в доклада.

  Според нея, общият европейски пазар намалява пречките пред търговците и улеснява печалбата. Той носи ползи и за потребителите, но не и когато се злоупотребява с него. Хюсменова пледира, че той има нужда от подобрение, след като са налице двойни стандарти при храните и други стоки. Тя посочи пътищата за това - усъвършенстване на нормативната база, стриктното й прилагане, повече контрол и по-високи санкции, насочени срещу нелоялните търговски практики.

  Българският евродепутат завърши изказването си с думите: „Ключова дума при преодоляване на проблемите е ОТГОВОРНОСТ - отговорност от всички и от всеки по веригата – Европейска комисия, правителства, надзорни органи, производители, търговци и потребители.”

  Печат Е-мейл

  alde party logoalde party manifesto

  АЛДЕ
  Либерален интернационал
  Либсен
  Европейски парламент
  ЕС

  Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност