20glasuvay

Европарламент

Илхан Кючюк: Гражданите на Камбоджа имат право да избират и да бъдат избирани, за да се гарантира плурализма и демократичните принципи

Уважаеми колеги,

Вече повече от три десетилетия Камбоджа се управлява от авторитарния лидер Хун Сен. Министър-председателя Сен и неговата партия използват насилие, политически репресии и корупционни практики за сплашване и подтискане на всякакъв вид опозиция.

Страхът от загуба на изборите през юли 2018 година доведе до големи репресии. Основната опозиция „Национална спасителна партия на Камбоджа“ беше заличена от съда, като единият и председател беше изпратен в изгнание, а другият хвърлен в затвора. Същевременно, правителството ограничава дейността на независимите медии и обществени групи чрез принудителни заплахи, сплашвания и произволни задържания.

Ето защо, призовавам властите в Камбоджа да прекратят тези форми на тормоз, злоупотреби и изкуствени политически обвинения срещу членовете на политическата опозиция, защитници на човешките права, синдикати, журналисти и други активисти на гражданското общество. ЕС трябва да използва всички дипломатически средства, за да защити основните права на гражданите на Камбоджа. Те имат право да избират и да бъдат избирани, за да се гарантира плурализма и демократичните принципи.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност