Европарламент

Евродепутатът Искра Михайлова участва в конференция на тема „Последиците от дългосрочния бюджет на ЕС за периода след 2020 г. за местните и регионалните власти“

На 07 юни Искра Михайлова, евродепутат и председател на Комисията по регионално развитие взе участие в провеждащата се в София конференция на тема „Последиците от дългосрочния бюджет на ЕС за периода след 2020 г. за местните и регионалните власти“.

Събитието е част от инициативите на българското европредседателство и е посветено на Многогодишната финансова рамка след 2020г. и нейното отражение върху регионалните и местните власти в Европа. В изказването си Искра Михайлова изтъкна, че Европейския парламент потвърждава позицията си, с резолюция приета през май 2018, относно необходимото финансиране за ключовите политики на ЕС, така че да им се даде възможност да изпълняват ефективно своите задачи и цели, включително запазване на финансирането на политиката на сближаване и общата селскостопанска политика поне на равнището на бюджета за 2014-2020 г.

Работата по предишната МФР (2014-2020) и законодателството към нея отне 30 месеца, което забави с три години реализацията на проекти в някои страни членки, заяви Искра Михайлова, евродепутат председател на Комисията по регионално развитие.

Сега по думите й ЕП трябва да реагира в рамките на девет месеца до следващите избори. Парламентът е мобилизиран и имаме намерение още преди лятната ваканция да сме определили всички докладчици и да започнем работа по законодателните пакети, заяви Михайлова.

На конференцията различни участници коментираха, че за местните и регионалните органи е неприемливо ограничаването на средствата за кохезионна политика и засилването на съфинансирането ще затрудни част от общините. Местните власти са против и предложенията за драстично орязване на средствата за европейската Обща селскостопанска политика (ОСП).

35026656 640010913000737 2191985732594171904 o

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност