20glasuvay

Европарламент

ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА: ШЕНГЕН БИ БИЛ ПО-СИЛЕН, АКО БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ СА ЧАСТ ОТ НЕГО

Евродепутатът Филиз Хюсменова се присъедини към мнението на еврокомисаря по миграция, вътрешни работи и гражданство Димитрис Авармополус, че  Шенген наистина би бил по-силен, ако България и Румъния са част от него. Тя припомни  думите му по време на дебата в пленарната зала на Европейския парламент относно годишния доклад за функционирането на Шенгенското пространство.

Хюсменова заяви, че ежегодният доклад относно функционирането на Шенгенското пространство отново констатира, че България и Румъния са изпълнили критериите за прием преди 7 години и че  аргументите против приемането им са изцяло и само политически. Готовността за присъединяването беше удостоверена многократно и от Европейския парламент, и от председателя на Комисията, и заключенията на Съвета, допълни тя.

Българският евродепутат подкрепи становището в доклада, че „цялостното прилагане на Шенгенското право в държавите членки, които са изпълнили критериите... е от съществено значение за ...координирана и надеждна рамка за правна сигурност“. Хюсменова настоя, че ако вътрешните граници бъдат премахнати, ще бъде подобрена оперативната съвместимост на граничните системи. Тя подкрепи доклада и настоя Съветът да предприеме отдавна нужните действия по приемане на България и Румъния в Шенген.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност