Европарламент

Евродепутатът Искра Михайлова участва във форум посветен на Европейския ден на морето

Искра Михайлова, председател на Комисията по регионално развитие към Европейския парламент бе част от форума посветен на Европейския ден на морето, който се проведе на 30-31 май в Бургас. Форумът е на Генерална дирекция „Морско дело и рибарство“ на Европейската комисия и на Министерството на транспорта на България и е част от календара на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. След  Рим, Брюксел, Гданск, Бремен, Пул, които вече са на картата на европейската морска общност, тази година домакин на двудневната конференция е Бургас.
Над 700 гости на Европейския морски ден посетиха БСУ. Сред официалните лица бяха: еврокомисарят по околната среда и морска политика Кармену Вела както и ръководители на различни държавни институции от останалите пет морски държави. Сред гостите бяха още  представители на дипломатически мисии у нас, народни представители, учени, морски експерти. Конференцията откри като домакин бургаският кмет Димитър Николов.

„Това ще ни даде възможност да начертаем общо бъдеще на Черно море с помощта на европейски съюз. Регионалната политика може да помогне за реализирането на инвестиционен потенциал за развитие“, каза при откриването на събитието евродепутатът и председател на комисията по регионална политика в ЕП, Искра Михайлова.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност