Европарламент

Евродепутатът Искра Михайлова откри изложба посветена на резултатите от кохезионната политика на ЕС

 На 29 май съвместно с Комисаря по регионална политика Корина Крецу, в Европейския парламент – Страсбург и Искра Михайлова, председател на Комисията по регионално развитие към Европейския парламент откриха фотоизложба посветена на резултати на кохезионната политика, действаща  през последните 30 години. През 2018 г Това е най-видимата политика, която е и най-близко до гражданите на Европа. Фотоизложбата представи добри практики от реализирани проекти, създали работни места, предоставили финансова подкрепа на стартиращи предприятия, малки и средни предприятия, подкрепили изграждането на пътища, водоснабдяване, детски градини и училища, здравна, социална, широколентова инфраструктура и пр. На същия ден бе оповестен и бъдещият законодателен пакет на една модерна, реформирана и опростена кохезионна политика след 2020г. 
За България предвидените средства в предложението за 2021-2027г. са 8,9 милиарда евро, с около 8% повече от настоящия програмен период.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност