Европарламент

Членове и симпатизанти на ДПС от областите Пловдив и Сливен и ученици от гр. Севлиево посетиха ЕП по покана на евродепутата Илхан Кючюк

Евродепутатът Илхан Кючюк организира посетителка визита в Европейския парламент на членове и симпатизанти на ДПС от областите Пловдив и Сливен и на ученици от Професионалната гимназия по механоелектротехника "Ген. Иван Бъчваров" в гр. Севлиево. Учениците са на посещение в Брюксел като победители в конкурса "Най-добрата иновативна идея", който евродепутатът организира по-рано през годината.

По време на визитата гостите имаха възможността да се запознаят отблизо с работата на институцията, да присъстват на лекция за историята и функционирането на Европейския съюз, както и да се срещнат с българските евродепутати от Движението за права и свободи.

Разказвайки за дейностите и задълженията си като член на Европейския парламент, Илхан Кючюк обърна особено внимание на факта, че младите хора имат значима роля във формирането на политиките в различните сфери. По думите на евродепутата този тип посещения са особено важни за осъществяването на ефективна и ползотворна комуникация между институцията и гражданите, но същевременно и прекрасна възможност да се докоснеш до демократичните ценности, които ЕС изповядва.

Специална част от програмата на гостите включваше посещение в централата на белгийската либерална партия Реформаторско движение, която  е активна главно сред френскоезичната и немскоезичната общност. Реформаторско движение е управляващата партия в правителството на Кралство Белгия и от нея е избран премиера на страната Шарл Мишел. Гостите от България имаха възможността да разговарят с Латифа Аит Баала, която е част от партийното ръководството и е председател на женската структура. Според г-жа Баала подобно сътрудничество между либералните партии в Европа е важно за намирането на либерални решения на общоевропейски проблеми.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност