Европарламент

Искра Михайлова взе участие в официалната церемония за връчване на наградите за принос в развитието на българската инфраструктура „Infrastructure Bulgaria Awards 2018“

Искра Михайлова, Председател на Комисията по регионално развитие в Европейския парламент взе участие в  официалната церемония за връчване на наградите за принос в развитието на българската инфраструктура „Infrastructure Bulgaria Awards 2018“.

Събитието е част от календара на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 и се организира от Градът Медиа Груп. Събитието цели популяризирането на добрите практики и постижения на водещите компании и професионалисти в сферата на инфраструктурата.

Авторитетното жури, съставено от 17 членове, представители на оперативните програми „Транспорт“, „Региони в растеж” и „Околна среда”, на водещи професионални, академични и браншови организации в сектора, отличи софийското метро за „Най-успешен инфраструктурен проект на десетилетието“ в периода 2007-2017.

Искра Михайлова заяви, че България е един чудесен пример за това как инвестирането в инфраструктура може да промени облика на една страна. „България не очакваше растеж, какъвто имаме, когато преди 10 години започнахме изпълнението на първите оперативни програми. Сега, на прага на новия период на ЕС, когато водим преговорите за бъдещата многогодишна финансова рамка, ние можем да покажем примера на България. Това е важно както за нас, така и за целия ЕС, защото напомняме, че изконното начало на регионалната политика на ЕС е преодоляване на различията между регионите чрез различни проекти, в това число и проекти за инфраструктура, които водят до развитие на икономиката и качествени промени в регионите“, добави още тя.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност