Европарламент

Евродепутатът Илхан Кючюк посрещна в Европейския парламент членове и симпатизанти на ДПС

Евродепутатът Илхан Кючюк организира посетителска визита от България, в рамките на която членове и симпатизанти от областите Варна, Шумен и Добрич посетиха Европейския парламент.

По време на посещението гостите имаха възможността да се запознаят отблизо с работата на институцията, да присъстват на лекция за историята и функционирането на Европейския съюз, както и да се срещнат с българските евродепутати от Движението за права и свободи.

Разказвайки за дейностите и задълженията си като член на Европейския парламент, Илхан Кючюк обърна особено внимание на предизвикателствата, пред които е изправен Европейския съюз:

„Европа може да преодолее много тежки кризи – икономически, демографски, социални, политически. Ако се вгледаме в историята, ще видим, че това се е случвало. Една-единствена криза Европа не може да преодолее – това е ценностната. Допускането на компромис с ценностите означава край на европейския проект и именно затова считам, че трябва да се противопоставим на национализма и популизма в Европа.“, коментира той.

Илхан Кючюк призова посетителите на Европейския парламент да бъдат активни участници в обществения живот на страната и да се стремят с креативност и ентусиазъм да променят обществото ни към по-добро.

Това е втората посетителска визита от България, която г-н Кючюк организира в рамките на малко повече от месец. Специална част от програмата на гостите включваше посещение в централата на партията на фламандските либералите и демократите, която участва в правителството на Кралство Белгия и от която е лидера на АЛДЕ в Европейския парламент Ги Верхофстат. Там те имаха възможност да разговарят с Анеми Нейтс, почетен председател на Либералния интернационал и бивш евродепутат и да обсъдят предизвикателствата, пред които съвременна Европа е изправена. По думите на Илхан Кючюк този тип посещения са особено важни за осъществяването на ефективна и ползотворна комуникация между либералните партии в Европа и за намирането на решения на общоевропейски проблеми.

IMG 20180320 173331

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност