20glasuvay

Европарламент

Илхан Кючюк: Големият въпрос през следващото десетилетие е как вярата на Европа в либералните ценности ще издържи на въздействието на масовата миграция

Евродепутатът от АЛДЕ/ДПС Илхан Кючюк бе домакин на събитие в Европейския парламент, посветено на тенденциите в миграцията и перспективите за решаването на този глобален феномен. Във форума участие взеха експерти, политици и представители на дипломатическия корпус, които анализираха сложната ситуация, в която се намира ЕС и която продължава да разделя континента вече няколко години.

„Свидетели сме на безпрецедентни нива на миграция към Европа, които, за съжаление, доведоха до рестриктивни политики в областта на убежището, ксенофобия, расизъм и негативни настроения в много европейски държави. Битката между националистите и либералите по отношение на миграцията започва да оформя политиката в Европа. За да избегнем нарастващото напрежение в рамките на европейските общества, наш морален дълг е да намерим ефективни методи за управление на миграционната криза. За да направим това, трябва да разгледаме миграцията от многопластова гледна точка, защото миграцията е сложен процес, провокиран от различни мотиви.“, заяви Илхан Кючюк в своето приветствено слово.

Участниците в конференцията коментираха, че миграцията е сложен процес с практически последици за политиката на местно, национално и европейско равнище. Необходимостта от намиране на устойчиво решение за споделяне на отговорностите сред страните членки на ЕС и техните съседи бе подчертано като ключов фактор за справяне с миграцията.

„Имиграцията е в списъка на най-големите притеснения на европейските граждани от 2014 г. насам, достигайки върха си в края на 2015 г., когато 58% от европейците завяват, че това е най-важният проблем, пред който е изправен ЕС. Убеден съм, че само с проявата на солидарност и споделена отговорност Европа ще може да върви напред и вярвам в положителните резултати през следващите месеци.“, коментира Кючюк.

Специални гости на събитието бяха и членове и симпатизанти на ДПС от Ловеч, Плевен и Ямбол, които са на двудневна визита в Европейския парламент по покана на Илхан Кючюк. По време на посещението те имаха възможност да се запознаят отблизо с работата на институцията, да присъстват на лекция за историята и функционирането на Европейския съюз, както и да се срещнат и разговарят лично с българските евродепутати от Движението за права и свободи.

IMG 20180220 160940

 IMG 20180220 151329

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност