Европарламент

Искра Михайлова взе участие в официална среща с председателите на комисиите по европейски въпроси на парламентите на страните от ЕС в София

  Еродепутатът Искра Михайлова, която е и председател на Комисията по регионално развитие в Европейския парламент взе участие в официална среща с председателите на комисиите по европейски въпроси на парламентите на страните от ЕС в София.

Темата на срещата беше „Ролята на европейските макрорегионални стратегии за постигане на устойчиво развитие, сигурност и стабилност“.

 Михайлова представи пред участниците в срещата позициите и работата на комисията, свързана с бъдещето на Съюза. Нашата дейност е подчинена на категоричното ни убеждение, че само обединени можем да бъдем по-силни и по-успешни, подчерта Искра Михайлова. Задачата ни е да направим Европейския съюз по-близък и разбираем за неговите граждани, защото близостта на гражданите с европейските политики и институции е в основата на неговото бъдеще, добави тя. Искра Михайлова посочи необходимостта от бързи действия за гарантирането на сигурността, защитата на европейските граждани и на европейските граници във връзка с управлението на процесите на миграцията, на инвестициите извън ЕС, на екологичните проблеми и изменението на климата.

Тя изрази категоричната подкрепа на Европейския парламент за европейските ценности и заяви, че той ще продължи да работи активно за приближаване до гражданите. Общите успехи според нея се дължат на близкия синхрон в работата с Европейската комисия.

Искра Михайлова заяви, че Европейският парламент очаква предложението на ЕК за нова финансова рамка за периода след 2020 г., което да не е само финансово, а и предложение за модел на политики. Убедена съм, че само обединението на нашите усилия ще донесе успех и по-добро бъдеще за гражданите на Съюза, отбеляза още председателят на Комисията по регионално развитие в Европейския парламент.  

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност