Европарламент

Журналисти от Кърджали посетиха Европейския парламент по покана на Неджми Али

Как функционират Европейският парламент, Европейската комисия и Съветът на Европа, какво се прави за свалянето на мониторинга над България, защо Неджми Али е от най-активните евродепутати – отговори на тези и на много други въпроси получиха кърджалийски журналисти, които посетиха Брюксел.

Двудневното посещение на групата в белгийската столица бе по покана на евродепутата Неджми Али от ДПС, който е член на Групата на Алианса на либералите и демократите в Европа. 

Пред представителите на медиите Неджми Али направи кратък отчет за работата си като  член на Комисията по бюджети и на Комисията по бюджетен контрол. С негово съдействие журналистите станаха преки свидетели на дискусията за мониторинга над България, като имаха възможност от сградата на Европейския парламент да предадат новината, че Еврокомисията е готова да изпрати в България експерти, които да окажат техническа помощ в изпълнението на препоръките от мониторинговия доклад.

Журналистите разгледаха и забележителностите на Брюксел.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност