Европарламент

Илхан Кючюк: Младежката заетост, обучение и овластяване винаги са били сред нашите приоритети

Благодаря г-жо Председател,

Г-жо Комисар,

Уважаеми колеги,

Аз също бих желал да поздравя докладчика за цялостната работа, която свърши по това досие.

Младежката заетост, обучение и овластяване винаги са били сред нашите приоритети. Изключително съм доволен, че Инициативата за младежка заетост в държавите членки досега е подкрепила около 1,4 милиона млади хора, които са били без работа, образование или обучение и са получили по-добра възможност за реализация.

Макар и да признавам това постижение, трябва да подчертая, че е необходимо да се направи още много, за да се подобри и повиши изпълнението на програмата и да се гарантира, че тя успешно допълва националните инициативи за заетост на младите хора, особено за тези, които са изложени на риск от изключване. Тази оценката ясно показва, че темпът на изпълнение на инициативата не съответства на първоначално предвидения. Като се вземат предвид различните варианти за изпълнение и въз основа на получените резултати, следва да се предприемат конкретни мерки, за да се отговори по-добре на специфичните нужди и проблеми във всяка държава-членка.

 

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност