Европарламент

ЕВРОДЕПУТАТЪТ ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА С ИНИЦИАТИВА ЗА УЧЕНИЦИ ПО ПОВОД ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ НА СЪВЕТА НА ЕС

Преди официалното откриване на Председателството на България на Съвета на Европейския съюз в София, ученици в  с. Драгановец, община Търговище бяха запознати с уникалното събитие. Евродепутатът Филиз Хюсменова организира тяхното информиране за историята на Евросъюза и настоящото председателство на страната ни. Нейната идея е учениците да имат знания за Европа и да станат съпричастни на актуалните събития, независимо, че живеят в малки населени места.

Координаторът на Европейския информационен център на Хюсменова в Търговище - Емине Юсеинова – представи пред ученици от училище „Св. св. Кирил и Методий”  презентация, с която достъпно и интересно за децата обясни създаването на Съюза, неговите символи и цели, както и работата на институцията Европейски парламент.

Малчуганите проявиха голям интерес към подарените им книжки с полезна дидактична и образователна информация за Европейския съюз.

26829256 1533494136770925 772234834 o

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност