20glasuvay

Европарламент

ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ДПС ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА ПОСРЕЩНА В БРЮКСЕЛ АКТИВИСТИ НА ПАРТИЯТА ОТ НОВИ ПАЗАР

Филиз Хюсменова, зам.-председател на ДПС и евродепутат, посрещна в Европейския парламент активисти на ДПС от община Нови Пазар, област Шумен. Сред гостите бяха Айсел Руфад, Областен председател на ДПС, общински съветници, служители в общинската администрация. Пред тях, Хюсменова направи обзор на актуалната политическа ситуация на Европейския съюз и на темите от дневния ред на Европейския парламент. Тя ги запозна и с последни данни от анкетата на Европарламента „Парламентарен барометър” , проведена с граждани от всички страни членки през 2017 г. Близо две трети от европейците смятат, че техните страни са спечелили от членството в ЕС, цитира Хюсменова. Тя допълни, че делът на хората, които виждат ползи от европейската интеграция на страната си, се е увеличил от 60% през 2016 г. на 64% през 2017 г.

Групата гостува в Брюксел от 17-ти до 19-ти октомври. Гостите от Нови пазар разбраха принципите на работата на най-голямата европейска институция – Европейския парламент. От специална презентация те научиха за комисиите в Европарламента, включително и тези, в който работи евродепутатът Филиз Хюсменова – Комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, Комисия по вътрешния пазар и защита на потребителите и Комисия по равенството на половете. Беше представена основна информация за политическите групи, в които членуват евродепутатите, както и за актуалните събития на групата Алианса на либералите и демократите за Европа, към която принадлежи делегацията на ДПС в Европарламента.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност