20glasuvay

Европарламент

Искра Михайлова взе участие в конференция на тема Европейски териториален обзор: териториална кохезия отвъд границите

Искра Михайлова, председател на Комисията по регионално развитие в Европейския парламент, взе участие в конференция на високо равнище на тема “Европейски териториален обзор: териториална кохезия отвъд границите” на 12 октомври. Събитието беше част от Европейската седмица на градовете и регионите 2017 г. , която се проведе от 10 до 12 октомври в Брюксел.

Михайлова беше поканена, за да открие панела “Териториални измерения на бъдещите политики”. В рамките на събитието бяха представени непубликувани данни за териториалното разнообразие в Европа, добри практики и способи за развитие на транс-граничните зони.

„Днес ние живеем в свят, в който повече от когато и да било, глобализацията оказва влияние във всеки аспект от нашия живот,  нашите територии и политики. Бих искала да подчертая важността на съвместните териториални инициативи и практики, не само касаещи регионалните политики, но също така и области като единния европейски пазар, програмата в областта на цифровите технологии, трудовата заетост, свободното придвижване, енергетиката, образованието, културата, здравеопазването и околната среда. Трябва да има съвместни действия между териториите касаещи техните политики, а именно мащабните инвестиции, иновацията и обмяната на знания и опит.

Целта на Кохезионната политика след 2020 е да се бори за по-добра координация, взаимодействие и взаимно допълване между националните и трансграничните инициативи, което от своя страна ще допринесе за интегрирането на различните типове области“, заяви г-жа Михалова.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност