20glasuvay

Европарламент

Евродепутатът Илхан Кючюк: Необходимо е да се гарантират изконните човешки права и свободи на всички граждани в Източна Украйна, независимо от техния етнически произход, пол и религия

Благодаря г-н Председател,

Уважаеми г-жо Комисар.

Уважаеми колеги,

Ситуацията в Източна Украйна продължава да бъде нестабилна, несигурна и опасна. Липсата на политическа воля да се изпълнят напълно Минските споразумения превръща конфликта в „замразен“ и на практика засилва тенденциите за разделяне. 

Уви, в условията на опасност от военно изостряне човешките права винаги биват системно потъпквани. Такъв е и случаят в Източна Украйна, където правата на малцинствата биват системно погазвани, а дискриминационните действия срещу татарското население се превръщат в тежка реалност.

Уважаема г-жо Комисар,

Всички страни упражняващи власт трябва да придържат към международните закони и норми и да гарантират изконните човешки права и свободи на всички граждани, независимо от техния етнически произход, пол и религия. Кримските татари са неизменна част от населението на Крим и техните културно - исторически ценности трябва да бъдат зачитани.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност