20glasuvay

Европарламент

Евродепутатът Илхан Кючюк: Региона на страните от Югоизточна Азия е един от най-динамичните и бързо развиващи се в света и потенциалното задълбочаване на отношение с ЕС не трябва да се пренебрегва

Благодаря г-жо Председател,

Уважаеми колеги,

Гласувах в подкрепа на доклада, защото отношенията между ЕС и Асоциацията на страните от Югоизточна Азия са обширни и обхващат широк кръг от сектори,  включително търговия и инвестиция, развитие, икономика и политически въпроси. Смятам, че този доклад идва в точното време, защото тази година ние отбелязваме 40-тата годишнина на нашите официални отношения и 50-тата годишнина на АСЕАН.

Региона на страните от Югоизточна Азия е един от най-динамичните и бързо развиващи се в света и потенциалното задълбочаване на отношение с ЕС не трябва да се пренебрегва. Добър пример за това е предоставения от ЕС статут на Филипинските GPS+. Смятам, че трябва да се застъпим за започване на преговори за регионално споразумение за свободна търговия между ЕС и АСЕАН.

Разбира се, трябва да обърнем внимание не само на успехите, но и на предизвикателствата пред отношенията ЕС-АСЕАН. ЕС ще продължава да поставя човешките права в центъра на отношенията си с трети страни, а страните от АСЕАН трябва да спазват стандартите на тези права и да насърчават равенство между половете и овластяването на жените.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност