20glasuvay

Европарламент

По инициатива на Искра Михайлова се проведе Конференция на тема "Ролята на националните регулатори на енергийния пазар в ЕС след 2020 г."

Конференция на тема "Ролята на националните регулатори на енергийния пазар в ЕС след 2020 г." се проведе днес в Брюксел по покана на Искра Михайлова, евродепутат и председател на Комисията по регионално развитие в Европейския парламент. Повод за срещата беше един от  основните приоритети на Комисията Юнкер - пакетът „Чиста Енергия за всички европейци“, осъществяващ структурни реформи на европейския енергиен пазар и ключ към създаването на работещ енергиен съюз.

Събитието бе открито от видео-обръщение от вицепрезидента на Европейската комисия и Комисар по Енергийния съюз Марош Шевчович лично до Искра Михайлова и гостите на конференцията.  „Няма как това събитие  да бъде по-навременно“, обясни комисар Шевчович, като допълни, че ЕК вече е направила основните си предложения и в момента тече ключовата фаза на обсъждания с Европейския Парламент.

Напредъка по пакета представи лично Йежи Бузек, председател на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика и бивш председател на Европейския парламент. Бузек изтъкна фокуса върху правата на потребителите на енергия, който представлява главен приоритет на пакета, както и ролята, която България ще има при обсъжданията на предложенията в качеството си на ротационен председател на ЕС.

Участие в срещата взеха и представители на Комисията за енергийно и водно регулиране, лично новите функции на Европейската агенция за енергийните регулатори представи директорът й Алберто Поточник, предизвикателствата пред регулаторите очерта и вицепрезидентът на Съвета на Европейските енергийни регулатори Мари-Пиер Фукониер.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност