20glasuvay

Европарламент

Евродепутатът Илхан Кючюк на важна визита в Кралство Мароко

Евродепутатът от АЛДЕ / ДПС Илхан Кючюк взе участие във важна визита в Кралство Мароко, която бе организирана от неправителствената организация „Приятели на Глобалния фонд Европа“. Организацията е основана през 2005 г. под патронажа на президента на Франция и основната ѝ цел е да ангажира европейските институции, политици, общественици, медии, представители на гражданското общество и бизнеса по въпроси за борбата със СПИН, туберкулоза и малария. Нейните действия включват политическо застъпничество за подкрепа на инвестициите в Глобалния фонд и успех в изкореняването на трите от най-опустошителните пандемии, засягащи развиващия се свят.

„Смятам, че Европейският съюз трябва да бъде по-амбициозен, когато говорим за политиката за развитие, защото ние сме тези, които страдат най-осезаемо от нестабилността в Африка и Близкия изток. Инвестирането в глобално здраве е икономически ефективен начин за постигане на по-голяма сигурност, стабилност и защита на обществата.  Ето защо, намирам тази визита за изключително важна, тъй като само преди броени месеци Европейският съюз прие новия консенсус за развитие, който има за цел да отговори на настоящите глобални тенденции и предизвикателства. Мароко е прекрасен пример за успешно реализирани проекти от Глобалния фонд и неслучайно бе избрана за нашето посещение“, заяви Илхан Кючюк.

По време на визитата, в която участие взеха още евродепутати от Румъния и Чехия, както и евродепутатът от Люксембург Шарл Гьоренс, който е и зам.-председател на „Приятели на Глобалния фонд Европа“, бяха организирани визити на центрове, финансирани от Глобалния фонд, както и срещи с доброволци, лекари и представители на неправителствените организации.

Българският евродепутат успя да се срещне и с посланика на България в Кралство Мароко Боряна Симеонова.

20170921 Morocco visit1

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност