20glasuvay

Европарламент

Евродепутатът Илхан Кючюк: Младите хора трябва да бъдат включени в планирането на бъдещето на Еразъм +

Благодаря Ви, г-н Председател,

Уважаеми г-н Комисар,
Скъпи колеги,

Няма съмнение, че Еразъм е една от най-успешните програми на ЕС. Заедно с насърчаването на мобилността на учащите се, преподаватели и друг обучаващ персонал, програмата се превърна в катализатор за насърчаване на сътрудничеството между образователните институции, модернизирането им и тяхното интернационализиране.

Много проучвания, а и самите участници потвърждават, че бидейки в международна среда е най-добрият начин за опознаване и разбиране на различните култури, за научаване на чужди езици, създаване на  международни контакти, придобиване на нови умения, личностно и професионално развитие.

Еразъм + има огромен успех, но сега трябва да се съсредоточим върху това как да продължим да развиваме, модернизираме, опростяваме и правим програмата по-достъпна и приобщаваща. Европейската комисия, заедно с държавите членки, следва да се ангажират с опростяването на процедурите за кандидатстване и да намалят бюрокрацията.

Уважаеми г-н Комисар,

Трябва да гарантираме, че по време на обсъжданията и планирането на бъдещето на програмата, гласът на младежите ще бъде чут и тяхната визия за това как най-добре да се подобри и развие програмата ще бъде взета предвид.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност