20glasuvay

Европарламент

Евродепутатът Илхан Кючюк: Учението през целия живот е необходимост

Уважаеми г-н Председател,

Скъпи колеги,

Подкрепих този доклад, защото съм убеден, че учението през целия живот е необходимост в днешните динамични, непрестанно развиващи се технологично общества. В допълнение на това, персонализираното дистанционно обучение, предлагащо по-гъвкав достъп до образование, става все по-важно, особено за хора със специални потребности и други уязвими групи, хора на пълен работен ден или живеещите в отдалечени райони. Академичното продължаващо и дистанционното обучение се развиват изключително бързо и имат потенциала да допринесат значително за икономическия растеж на Съюза и създаването на работни места, тъй като те играят все по-важна роля за адаптацията на заетите на пазара на труда към икономическите и технологични промени през целия им професионален живот.

Считам, че за да останат конкурентоспособни и за да имат, както ниско, така и висококвалифицираните работници добри възможности за успех и реализация, фирмите, заедно с образователните и обучаващите институции трябва да предлагат непрестанно обучение и кариерно ориентирано образование на заетите лица.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност