Европарламент

Илхан Кючюк: Време е Македония да зачеркне този тежък период от своята история и да отвори нова страница в демократичното си развитие

Благодаря г-н председател,

Уважаеми колеги,

Гласувах за този доклад, защото е време Македония да зачеркне този тежък период от своята история и да отвори нова страница в демократичното си развитие. С огромен ентусиазъм приветствам формирането на ново правителство в страната и желанието на новата власт да работи за бързото присъединяване към НАТО и ЕС.

Не бива обаче да забравяме факта, че след дълъг етап на политическа нестабилност, Македония има нужда от ускорени реформи, които да спомогнат за нормализирането на политическия и етническия климат в страната. Това е възможно само, ако новото правителство служи в интерес на гражданите и се основава на принципите на прозрачност, равенство и върховенство на закона.

Πремиерът Заев трябва да прояви необходимата политическа воля и отговорност, за да стартира така необходимите реформи, но и да насърчи културата на толератност и приобщаване между различните етнически, национални и религиозни общности.

Не на последно място, призовавам ЕС да демонстрира силна политическа подкрепа за европейската перспектива на Македония, защото само така ще можем да съхраним мечтите на два милиона граждани живи.

Благодаря!

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност