Европарламент

Евродепутатът Илхан Кючюк с изказвания в дебатите за развитието на Македония и Черна Гора

Черна Гора е ярък пример за успешно реализирани реформи и макроикономическа стабилност. Прогресът, който постигна страната през изминалата година е лъч светлина за развитието на региона. Не случайно вече 22 преговорни глави са отворени, включително главите 23 и 24, отнасящи се до основните права и правосъдие, а две бяха своевременно затворени.“, това заяви евродепутатът Илхан Кючюк по време на дебата за напредъка на Черна Гора.

Г-н Кючюк заяви, че Черна Гора е стожер на регионалната стабилност и наблегна на външната и политика, която е в пълно съответствие с външната и отбранителна политика на Европейския съюз, което е довело до покана от страна на НАТО да се присъедини към Алианса.

 

По отношение на Македония г-н Кючюкизрази своето притеснение от политическото разделение в страната, коетомного бързо може да подкопае европейския път на Македония. Той призова политическите сили в страната да проведат честни и свободни избори. „Искам да призова четирите основни политически сили да проведат честни и свободни избори по всички европейски и международни стандарти и да им напомня, че техен дълг е да служат на гражданите на Македония, включително и на малцинствата. Само тогава, ще могат да върнат доверието в институциите и да започнат така необходимите реформи, които ще възродят интеграционния стремеж на страната.“, заяви Илхан Кючюк.

 

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност